Én vagyok-e?

The Art of Flight!

Míg sokan az autókért-, kajákért-, ruhákért- rajonganak, addig én az embereket tudom csodálni. „Egészséges” férfimodel hiányában, például én a nagyvilágból választottam gyermekként „példaképet”. Talán a legnagyobb hatást David Beckham karaktere gyakorolta rám fiatal focistaként, de amig tömeghisztéria tárgyává nem vált a srác, addig férfiként is idealizáltam. Szerénynek és alázatosnak tünt. Követtem a futballpályán, de a magánéleti pletykákat is olvastam róla…szerintem most ugyanezt teszik a fiatalok Cristiano Ronaldoval és Messivel…mekkora hiba 🙂

Amikor Beckset élőben láttam másfélméterről, úgy vert a szívem, mint amikor az ember először szerelmes. S azzal, hogy meggyőződtem, hogy ő is hús-vér ember, a rajongásom is alábbhagyott, mondhatni „megnyugodtam”, a továbbiakban „tisztes távolságból” követtem  a pályafutását…

Közel ekkora hatást gyakorolt rám egy másik férfi is, akit csak a snowboardozás David Beckhamjaként emlegettem, mert legalább annyira csíptem a csávót, mint Beckset. Az Art of Flight című filmet legalább annyiszor megnéztem, mint az Ace Venturát, pedig azt biztosan láttam úgy százszor. Nagyot alkot benne a srác, nem hiába tartják a hódeszkázás koronázatlan királyának…

Amikor először szálltam le Jacksonban, nagyon ismerős volt a reptér…nem csoda, hisz ezzel indul a film, Travis becsekkol a jacksoni reptéren, majd egy orbitális kalandba kezd, Alaskától Csilléig. Brutális film, annak is ajánlom, akinek nem ajánlanám.

Mikor Szabi tavaly bejelentette, hogy biza Travis itt él a városban, nem akartam hinni neki. Aztán rákerestem és valóban. Olvastam a neten, hogy nemsokára megnyitja a saját galériáját és tudtam, hogy ott lesz a nagy alkalom, találkozni fogok vele J (mint egy ovis, nem? Imádom, hogy milyen édi vagyok) Aztán persze, hogy elkúrtam…lekéstem, pedig Ő ott volt. Savanyú szájízzel repültem haza, mert bár egy fantasztikus nyaram volt, Travis kimaradt a bakancslistáról…

Ma reggel úgy volt, hogy elmegyek Szilárddal festeni. Fel is ébredtünk 11-kor. Fél 12-kor hívta a főnök Szilárdót, de ő azt mondta, hogy most nem veszi fel, mert a székely ember amikor reggelizik, akkor nem telefonál. Milyen igaz…délben kaptuk az sms-t, hogy én ma mégsem kéne menjek, mert kevés a meló. A szívem majdnem megszakadt, úgy örültem… Mivel még csak 2 napja vagyok itt, fel kell vennem a „sungot”, gondoltam magamban és eldöntöttem, hogy átalszom a napot. Aztán miután elraktunk 47 borkán káposztát, eldöntöttem, hogy Szabival tartok a délutáni part-time melójába. Néha, amikor úgy támad kedve, akkor elmegy „gazdagékhoz” és a jakuzzijukba beledob 3 klórtablettát, hogy a lássanak át a vízen.

– Hallod-e apacs, tudod-e ez kinek a háza? – kérdi tőlem Szabek

– Nem he, mondjad!

– Travis Rice édesanyjáé.

Na gyerkek, én majdnem belefostam. Azon gondolkodtam, hogy melyik ablakon lehet bemászni, hogy ellopjak valami gyermekkori zoknit, vagy bugyikát, ami biztos a Travisé volt… nem volt otthon senki 😦

A fél délután eltelt, s mi addig mentünk körbe a határban, hogy már rendesen szédültem.

– Nyugi, még egy ház van apacs, s elmentünk haza.

– Ajánlom is, me unom, mint a tízes misét.

Kifordultunk az erdő felé,s kezdtük csapatni a poros uton.

– Tudod-e kihez megyünk, öreg?

– Mondjad, Gyuri!

– Travisékhez, ikke – s vicsoritott egy unottat

– Ne bassssz! – vert ki a víz egyből

– Ne szarj be, nincs itthon. – nyugtatott meg az apacs. Egyfolytában járja a világot.

Bakker, Travis Rice otthona. Most biztosan bele fogok fosni, nincs mese. Elmegyek a galériájához, nincs ott, s akkor most Szabi pont hozzá kell jöjjön, mennyi ennek az esélye? Minusz 1!

Behajtunk az udvarra, odabattyogunk a jakuzzihoz, valami segédmunkások épp egy sátrat állítottak fel az udvaron. Tudjátok, az a fajta, amiben a Himalája expediciósok szoktak aludni. Szabi rutinosan elvégzi a 15 másodperces melót, amikor valaki kidugja a fejét a sátorból.

– Szevasztok skacok, mi a pálya? (mindezt angolul, most nem fordítom le, mert valami ilyesmi volt, hogy: háj gájz, háu iz it góin?) – vigyorog ránk az ürge

– Baszd meg ez Ő!… akartam mondani, de úgy elkezdtem vigyorogni, mint aki pont 13 napja szív valami jó cuccot, s most jött meg a hatása. (Jajj ezt elfeljtettem mondani, hogy előtte Szabival megegyeztük, hogy ha mégis otthon lesz a srác, akkor valahogy úgy kéne, hogy ne égjek nagyot, s hazudjuk azt, hogy egy világhírű focista vagyok, s azt sem tudom, hogy mia  snowboard, nem hogy őt ismerjem).

Odajött, kezet fogott Sebastiannal (Nagy Szabolcs Leventével a Bogdán klánból), majd Szabi mondta, hogy a cimborája vagyok, új fiú a városban (semmi focista, semmi világsztár, semmi izé…ki is készültem)

– Szia, Travis vagyok! Isten hozott Jacksonban. – nyújtotta a kezét

– Szeva, én Michael vagyok, mit is mondtál, téged hogy hívnak? – ha ezt mondtam volna, akkor király lettem volna, de csak annyi jött ki a búrámon, hogy: -Nájsz tu mít jú Travis.

Szerintem felismert mert olyan mélyen a szemembe nézett, hogy zavarba jöttem…azaz mégjobban összeszorítottam a seggem, hogy nehogy baj legyen.

Kicsit még bratyizott velünk, hogy miről azt nem tudom, mert épp arra készültem, hogy az Ájfosch márkájú telefonomat a jakuzziba hajítsam ugyanis a memóriája persze, hogy feltelt, s ha nem tudok készíteni egy szaros fotót, akkor az egész csak egy mese. Ilus nagyanyám megmondja, hogy nem nőttem ki a hazudozást. Aztán letöröltem az összes OneRepublic koncert-videót, amelyiken Pesta alszik és lett egy fotó. Ezen jól látszik, hogy a bió életmódnak megjött a hatása, ugyanis Szabinak akkora válla van, hogy kitakarja a fél fotót.

(Időközben a fotót méges csak meg kellett vonjuk a nagypublikum elől, mert Szabolcs felhívta rá a figyelmem, hogy a seggünket szét fogják rúgni, ha kiderül, hogy én a magánszférájában csapatom a paparazzi fotókat. De privátban, sunyiban megmutatom osztán 🙂 )

Na így történt, hogy Travist is kipipáltuk a bakancslistáról…

Egy dolgot elmondok: Kúrva kicsi a világ!…pedig tegnap még azt írtam, hogy porszemek vagyunk… 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s