Én vagyok-e?

Romantikus történetek

Rengetegszer eljátszottam a gondolattal, hogy majd, ha egyszer gyermekem lesz, akkor milyen lesz őt először a focipálya szélén látni….

Sokféleképpen történhetett volna, bár arról abszolút lecsúsztam, hogy életerős, fürge, öntörvényű futballistát lásson a gyepen, hiszen az utoljára talán a kézdiszentléleki focipályán voltam 16-17 évesen. Mindig attól rettegtem, hogy már csak egy ábrándokat kergető vénember köszön neki vissza, aki a bírókkal veszekszek, a csapattársait szapulja, s kiszínezett rablómeséket hajtogat a „régi szép időkről“, mint a nagyöregek a vidéki kocsmákban.

Láthatott volna egy megtört fiatalembert, aki lehajtott fejjel Homoródalmáson bámulja a vakondtúrásokat, de láthatott volna egy közellenséget is, aki Tusnádfürdőn bírkózik a gyűlölet lángjaival. Sok méltatlan helyzetben „találkozhattunk“ volna, amelyre keserédes lett volna visszaemlékezni…

De asors mindig romantikus történeteket szőtt nekem, ha a futballról volt szó, s ezúttal sem tartogatott drámát. 15 év után ismét összegyültünk ott, ahol nekem minden elkezdődött, ahol az érett férfiak felkarolták a bizonytalan kisfiút és megtanították repülni… Visszatértem abba a közegbe, ahol nem kellett magyarázni a bizonyítványt, ahol mindenki ismerte a másikat, 15 év után sem volt új a nap alatt. De volt két bajnoki cím és egy kupa győzelem, s mindenekelőtt volt egy futballszerető közeg/község/közösség mely mindannyiunknak a második családjaként is funkcionált.

A félelmeim hirtelen szétfoszlottak… A kislányom mindössze 21 naposan arra a pályára kísért először el, amely számomra mindig zöldebb lesz a világ összes futballstadionjának gyepszőnyegénél…

MCS_2405-2

20317089_1548972938457961_1038732185_o

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s